Maig a l’Educat1x1

Arrel de la sol·licitud que vàrem realitzar via web per la inscripció en el projecte educat1x1, els responsables del projecte, s’han posat en contacte amb mi per resoldre alguns dubtes que tenien sobre com havíem omplert el formulari. He aprofitat per fer algunes consultes i així poder valorar en quina situació ens trobem i en quina es troba el projecte.
En breu ens arribaran les cartes de pagament per la compra d’ordinadors per als alumnes de 1r d’ESO actual.
El mes de maig haurem d’omplir un formulari sol·licitant els ordinadors pels alumnes que el curs vinent faran 1rd’ESO.
Nosaltres no en teníem constància, o no ens va quedar clar o no ho vàrem entendre, però ens han comentat que existia la possibilitat de que demanéssim també ordinadors per els alumnes que aquest curs estan fent 2n d’ESO. És una opció que hem descartat directament per les implicacions que això tindria tan a nivell d’infrastructura com de preparatius per part dels professors.
Respecte els llibres de text: No hi ha un clar acord amb les editorials i sembla que si n’hi ha algun dia trigarà a arribar. Les editorials van bastant per lliure i probablement anirem rebent les seves visites per valorar els seus productes.
El departament té l’objectiu de crear un catàleg amb els materials necessaris per cobrir el currículum de primer. És un objectiu també que sembla poc assolible, si més no, de manera complerta de cara al curs vinent, però ens comenten que entre maig i juny hauríem de veure alguna cosa.

Insisteix en que cal tenir un PLA B a les classes, no refiar-nos exclusivament dels continguts digitals penjats a internet, sembla ser que l’experiència el primer any amb les escoles públiques no ha estat el que s’esperava.
A tot això, sembla ser que el més adequat, tal com ens suggereixen, és que entenguem que el curs vinent és un curs de prova en el que utilitzarem els ordinadors a l’aula, de manera heterogènia en funció de les habilitats i de la digitalització de continguts de cada matèria.

També he demanat si ofereixen algun ajut, subvenció o recomanació per que les escoles ampliin la seva connectiviat a internet.
M’han dit que no hi ha cap ajut previst i que no ens poden fer cap recomanació a banda de el que és de sentiit comú.
He aprofitat per demanar que es gestioni una proposta des del departament, per tal que totes les escoles que s’adhereixin al projecte, puguem accedir a una oferta mes competitiva.
Em sembla que és una bona oportunitat que ens posem dacord per aconseguir una bona oferta, jasigui per preu o per qualitat.

Per tant cal estar al cas de:

Evolució dels acords entre el departament i les editorials.

La data de sol·licitud dels ordinadors per el 1r d’ESO del curs 2010-2011

El “catàleg de continguts” que el departament  té previst muntar.

Les adreces d’interès per fer el seguiment continuen essent:

http://www.xtec.cat/innova/projecte1per1/index.htm

http://www.educat1x1.cat/ en especial el grup de governança del projecte

http://imae.wikispaces.com/Projecte+1×1+(P1x1)

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: